În primul rând, ce este magneziul?
Magneziul este un mineral care este esențial pentru funcționarea generală a organismului și are multe roluri.
Este greu de crezut că aproximativ 60% dintre oameni nu primesc suficient!
În general, își propune să mențină markerii inflamatori din organism la nivel scăzut, de exemplu, ajutând la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și menținând oasele puternice. Mai jos sunt doar câteva dintre beneficiile importante pe care magneziul le are asupra organismului.
*Reduce crampele musculare și tensiunea
*Ajută migrenele, insomnia și depresia
*Reglează tensiunea arterială
*Inversarea osteoporozei (imbunatateste densitatea osoasa)
*Reducerea riscului de boli cardiovasculare
*Ajută la tratarea diabetului
Deci, de ce să folosiți magneziu într-un masaj?
Este destul de comun să luați suplimente de magneziu pe cale orală și pentru unii oameni acest lucru este suficient, însă nu este întotdeauna absorbit de organism în mod eficient.
Terapia transdermică (prin piele) cu magneziu s-a dovedit a fi eficientă, deoarece este absorbită direct în celulele și țesuturile corpului și crește nivelul de magneziu din organism într-o perioadă mai scurtă de timp. Masajul transdermic cu magneziu este foarte popular, deoarece îmbunătățește recuperarea țesuturilor, reduce durerea, îmbunătățește flexibilitatea tendoanelor și ligamentelor și ajută la descompunerea inflamației, astfel ameliorând crampele și spasmele musculare.
Acesta este motivul pentru care în sport majoritatea sportivilor sunt iubitori de magneziu, deoarece acesta le ajută corpul să se recupereze mai repede după un meci sau o accidentare.
Uleiul de magneziu are, de asemenea, efectul de a calma sistemul nervos și de a promova relaxarea mușchilor noștri, iar mulți terapeuți în masaj leagă acest lucru cu masajele lor de relaxare.
Fapt interesant: uleiul de magneziu nu este de fapt un ulei. Este o combinație de fulgi de clorură de magneziu și apă care conferă amestecului o senzație de ulei.
Uleiul de magneziu poate fi foarte concentrat, prin urmare, atunci când este aplicat pe piele, poate avea un efect mic de senzații de mâncărime sau furnicături și va irita sau înțepa dacă aveți o tăietură, zgârietură sau rană deschisă. Magneziul poate interacționa, de asemenea, cu unele medicamente și poate avea un efect negativ, așa că este mai bine să vă consultați cu terapeutul înainte de a-l folosi în tratamente.