Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spondiloza cervicală este cauzată de uzura anormală a cartilajului și a oaselor coloanei cervicale din gâtul dvs. De-a lungul timpului, pot apărea creșteri anormale numite pinteni care presează nervii spinali. Poate provoca simptome precum amorțeală, durere și furnicături la nivelul brațelor și picioarelor, precum și dureri de gât și dureri de cap. S-ar putea să simți, de asemenea, mușchii gâtului rigizi și dureri la omoplat.

Factori de risc
Persoanele cu vârsta peste 30 de ani prezintă unele semne de spondiloză cervicală Alți factori de risc includ:

*supraponderal
*lipsa de exercitiu
*ridicare de greutati
*trauma
*artrită
*osteoporoza

Pentru majoritatea oamenilor scopul este de a minimiza progresul spondilozei și de a controla durerea. Masajul este eficient deoarece poate echilibra și relaxa mușchii care susțin coloana cervicală.

CUM SE TRATEAZA PRIN MASAJ

Un terapeut de masaj poate folosi masajul blând pentru a înmuia și relaxa treptat mușchii gâtului strat cu strat. Pe măsură ce mușchii mai superficiali se relaxează, terapeutul va simți care dintre mușchii mai profunzi este incordat. Terapeutul poate folosi masajul circulator, frecarea transversală și longitudinală, trigger points (puncte de declansare) și alte tehnici de presiune ușoară până la medie pentru a relaxa mușchii și a vă crește gama de mișcare în toate direcțiile. Terapeutul va folosi, de asemenea, tracțiune ușoară pentru a vă prelungi gâtul și întinderi ușoare pentru a antrena mușchii să-și dea drumul.

Tratament
Tratamentul conservator pentru spondiloza cervicală include comprese reci și căldură pentru a gestiona durerea, împreună cu masaj, întinderi și exerciții fizice pentru a reduce durerea și echilibrul și pentru a vă întări mușchii gâtului. Dezechilibrul mușchilor gâtului – mai strâns pe o parte decât cealaltă, de exemplu – cauzează presiune inegală asupra discurilor spinale. În cele din urmă, discurile se umflă în lateral cu mai puțină presiune și se erodează. Acest lucru pune presiune asupra nervilor spinali, provocând durere.

Date comerciale:

SC RelaxMed Therapy S.R.L-D
Sediul social: Str Predeal 26, Cluj Napoca,
Registrul Comertului J12/1459/2020
CUI 42569568
 

Adresa

Punct de lucru
Str. Republicii, Nr. 5, Et. 1, Ap. 5, Cluj-Napoca.

contact@carmenlazuran.ro

Salon Carmen Lazuran © 2024. Toate drepturile rezervate.

Creat de Russenart Communications.